Fedtforbrænding & test af væskebælte

Det er lidt tid siden, at jeg har skrevet om min egen træning, så det tænkte jeg, at jeg ville gøre i dag. Jeg træner p.t. til Marathon Des Sables 2014 (MdS), og som et perfekt optaktsløb til MdS er mit næste ultraløb den første udgave af Salomon Hammer Trail Winter Edition d. 18. januar 2014 på Bornholm. Løbet er et 50 miles løb, og placeringen ift. MdS i april 2014 er helt perfekt. Ruten har nemlig også masser af højdemeter, som vil være en gavnlig del af min træning til MdS.

I går løb jeg ugens lange tur på trail, grustier m.m. på Amager Fælled. Det var en tur på knap 3 timer, og jeg havde på forhånd planlagt at turen skulle være en “minimalist” test, og nej her mener jeg ikke ift. trailskoene, men ift. indtag af væske & energi.

Tempoet var helt stille og roligt for at stimulere fedtforbrændingen mest muligt. Ofte løber mange løbere, der træner til ultraløb deres lange ture for hurtigt eksempelvis i et marathon tempo, men det jeg vil opnå med de lange ture er især at træne fedtforbrændingen, og jo hurtigere man løber den lange tur, des større muskelskade sker der, hvilket kan have en negativ effekt ift. resten af ugens træning.

Jeg havde undervejs på den lange tur indlagt nogle højdemeter, stille og roligt bakkeløb op og ned af det højeste affaldsbjerg ‘Mount Anna’ på Amager Fælled. Det blev til ca. 500-600 højdemeter er mit bud.

På langturen havde jeg mulighed for at teste et helt nyt væskebælte fra Salomon, der først ser dagens lys til foråret 2014 med forbehold for små justeringer i det endelige produkt. Væskebæltet hedder Salomon ADV SKIN belt LAB 3 SET, og jeg tester det, da jeg synes at det virker som et ret spændende alternativ til traditionelle væskebælter, med en ret stor kapacitet på ca. 3 liter. Du kan se denne korte video, som jeg har lavet for at vise væskebæltet med de funktionaliteter, som det har.

Det kommende Salomon væskebælte vejer uden indhold og soft flaske ca. 100 g (der står 100 g på væskebæltet, og min bagevægt viste ca. 113 g), så det er et meget let væskebælte, der fungerer med et dobbelt klikspænde, der er noget anderledes end traditionelle klikspænder, hvilket man kan se af videoen.

Der er et hav af lommer, og den første del af væskebæltet med Salomon logoet er tiltænkt som fronten af væskebæltet, hvor der er nogle stropper, så man kan have en let vindjakke med sig på løbeturen. Jeg havde min Buff fæstnet i stropperne under turen, og det fungerede upåklageligt. Der er også enkelte stropper på den bagerste del af væskebæltet.

Væskebæltet har en masse forskellige lommer, der kan bruges til alskens udstyr og grej, alt efter hvad man som løber foretrækker. Det gør bæltet ret fleksibelt i anvendelse. Jeg brugte bl.a. de små netlommer på fronten til nogle saltkapsler, og den store gennemgående forlomme til en 500 ml soft flaske. Når soft flasken er fyldt med væske trækkes den let med drikketuden forrest ind i forlommen og dækkes/beskyttes godt og holdes stabilt på plads.

Der er også lynlåslommer i væskebæltet, og på den bagerste del af væskebæltet er der en stor lynlåslomme, som video’en viser, hvor der er plads til en hel del energi gels eksempelvis eller hvad man nu foretrækker at have i den lomme. Der er også plads til et nødtæppe eller lignende. Jeg havde på den lange tur et antal gels med, som jeg puttede i denne lomme og et par stykker i de gennemgående baglommer på væskebæltet. Let at komme til og uden at tingene falder ud.

Der er to løkker på væskebæltet, som man bruger til at spænde væskebæltet godt til, og det fungerede virkelig godt. Man får ikke hænderne ind i løkkerne, og de er lette at hive i så væskebæltet kan spændes til under løbeturen. Jeg oplevede ikke at væskebæltet løsnede sig på den knap 3 timer lange løbetur, og væskebæltet sad godt til på en behagelig måde.

Man kan sige, at væskebæltet alt efter kropsbygning for brugeren kan folde en smule bagpå, men det oplevede jeg ikke ift. min kropsbygning skabte problemer. Tværtimod, så var væskebæltet virkelig behageligt at løbe med.

Da jeg startede løbeturen, hvor jeg havde stukket soft flasken ind i den gennemgående forlomme, der føltes det lidt anderledes, når jeg løb. Jeg havde tænkt, at soft flasken nok ville køle maven, når den nu var placeret på fronten, men det gjorde den ikke, hvilket var positivt. Jeg havde oplevelsen af at den forreste del af væskebæltet bouncede minimalt på fronten, og på ingen måde ubehageligt.

Adgangen til soft flasken undervejs på løbeturen var relativt let, og man kunne hurtigt stikke soft flasken på plads igen. Jeg synes, at væskebæltet er et meget spændende alternativ/supplement til andre typer setup med eksempelvis brug af race veste, da væskebæltet kan leve op til kravene fra mange løb om at medbringe som minimum 1 liter væske.

Som nævnt tidligere, så testede jeg et “minimalistisk” setup, og jeg drak kun de 500 ml væske på de knap 3 timer, og jeg havde fornemmelsen af at jeg skulle bruge lidt mere væske, da jeg jeg løb hen mod den sidste tredjedel af langturen, men ellers skabte det ingen problemer. Undervejs spiste jeg kun 2 stk. WINFORCE gels, én efter ca. halvanden time og den sidste efter 2½ time, og jeg synes ikke jeg følte mig sulten eller at jeg havde et markant lavere blodsukkerniveau efter løbeturen. Jeg havde også spist godt inden løbeturen, så jeg ikke løb på fuldstændig tom mave.

Det var på mange måder en helt fantastisk løbetur i går, og nu står den på weekend.

God weekend derude…

Du vil måske også synes om

Skriv en kommentar