014 – 3-lagsprincippet

Kender du det med at du efter en lang 2-3 timers løbetur om vinteren bliver kold pga. sved?

De fleste af os klæder os på alt for varmt, når vi skal ud at løbe, og det betyder at vi bliver for varme og svedige, og når vi er godt gennemblødte så bliver vi kolde. Og der er ikke noget værre end at få ødelagt løbeturen på den måde, og det kan i yderste konsekvens under et ultraløb om vinteren jo lede til en alvorlig tilstand af underafkøling (hypotermi).

Idet jeg selv skal løbe Salomon Hammer Trail Winter Edition 50 miles i januar på Bornholm, så tænkte jeg, at det var ret aktuelt at tage temaet op og tale om mine erfaringer med det at klæde sig på, så man kan holde varmen og ikke bliver for våd af sved og heraf bliver afkølet.

Jeg kommer primært ind på lag på lag princippet ift. overkroppen, og jeg kommer ikke ind på beklædning på underkroppen, men kan sige, at jeg selv især bruger merinouldsokker i mine trailsko samt et par lange tights og noget kort uldundertøj af merinould til den kolde tid (gerne med windstopper foran ved skridtet). Det kan bruges ved en typisk vinter, men hvis det bliver virkelig koldt, så kan man supplere med nogle netbenklæder til benene, eller 3/4 warmwool tights fra eksempelvis Aclima. Men typisk kan man godt holde varmen omkring benene om vinteren herhjemme i nogle tights, og det vil ofte være ved skridtet at man bliver iskold, så der kan noget undertøj med windstopper virkelig være en hjælp.

Jeg håber, at denne introduktion til temaet om 3-lagsprincippet om lag på lag beklædning har gjort dig interesseret.

I dagens episode af podcasten tager jeg udgangspunkt i lag på lag princippet ift. hvordan man bedst klæder sig på til de lange løb i kulden herhjemme:

1. Jeg kommer ind på de enkelte lag af beklædning, og hvad jeg selv bruger.

2. Netundertøj – hvad er det og hvordan bruges det.

Lyt med herunder eller download podcast

Afspil

Har du spørgsmål, kommentarer eller egne erfaringer omkring løbepåklædningen til den kolde vintertid, så er du meget velkommen til at dele det med en kommentar til blogindlægget.

Du vil måske også synes om

Skriv en kommentar