ENGO® Blister Prevention Plaster

Jeg har netop planlagt en spændende ny workshop “FIX DINE FØDDER & UNDGÅ VABLER”, der bliver holdt onsdag den 6. november kl. 18-20.

Workshoppen kommer til at handle om fødderne og hvordan vabler opstår, forebygges og ikke mindst behandles, når de måtte opstå. Jeg skrev for lidt over en uge siden blogindlægget “Sådan undgås vabler!”, hvor jeg dykkede ned i emnet omkring vabler baseret på nogle supergode ressourcer & forskning samt egne erfaringer fra min militære karriere & fra ultraløb samt i særdeleshed fra ørkenløbet Marathon Des Sables.

Der bliver på workshoppen (der også findes i en udvidet version som en del af kurset ULTRARUN BOOTCAMP) en del demonstrationer bl.a. af tapening af fødderne og ikke mindst af brugen af ENGO® Blister Prevention Plaster, der er et enkelt vidundermiddel til at undgå den friktion, der kan skabe forskydninger & forvridninger i hudlagene, der forårsager vabler.

ENGO® Blister Prevention Plaster ser umiddelbart ud som en mellemting mellem plaster og tape, men der hører lighederne også op. Plastrene findes i 4 forskellige former; et firkantet plaster, et hælplaster, store ovale og små ovale plastre.

De blå ENGO® Blister Prevention Plastre er lavet af ultratynd film af polytetrafluorethylen (PTFE), der kun er 0,38 mm tyk, hvilket betyder at plastrene ikke ændrer på pasformen af dine løbesko. Den blå overflade af PTFE er helt særlig og unik, da PTFE har en af de laveste friktionskoefficienter af noget solidt materiale her på jorden (du kan her læse mere om definitionen af friktionskoefficenten). Det giver en ekseptionel evne til at minimere friktion, da PTFE har nogle fremragende slippeegenskaber, fleksibilitet og i øvrigt er vandafvisende.

PTFE bruges faktisk i byggesektoren for dets slippeegenskaber, vandafvisende egenskaber og ultralave friktionskvaliteter. Det er blandt andet også det, der gør at en stegepande ikke klæber men slipper, når man steger.

PTFE er altså det der giver ENGO® Blister Prevention Plastre deres lave friktionskoefficient på bare 0,16, hvilket er meget lavt sammenlignet med andre materialer, der bruges i løbesko. En udmærket graf, der viser forskellene, som er lånt fra www.blisterprevention.com.au kan ses herunder for netop at vise dette.

Og her taler vi vel og mærke friktionen ved en tør og våd bomuldssok. Det vil sige at friktionskoefficienten øges ikke selv, hvis der er fugtigt.

Det er det, der virkelig er ENGO® Blister Prevention Plastrenes fordel, da de gør det mere glat i løbeskoene, MEN på en fokuseret måde, der mindsker den forskydning og vridning i hudlagene, der forårsager vabler. For ikke al friktion er dårlig. Man skal have en vis friktion for at kunne holde skoene til fødderne, så man ikke glider fuldstændigt rundt i skoene.

Det yderlige unikke ved ENGO® Blister Prevention Plaster er, at det ikke skal påføres på huden, altså på fødderne, men på indersåler, skoene eller sågar sokkerne.

Man vil måske tænke, at når man påfører dem på indersåler eller skoene, så falder de hurtigt af igen, men det gør de ikke!

ENGO® Blister Prevention Plaster har en meget tryk-følsom klæber på, der er yderst holdbar. Hver eneste plaster holder og giver forebyggelse ift. vabler i op til 500 km, og man kan let se, når plastrene er ved at være slidt ved at det hvide går igennem den blå overflade/film.

Prøv at se denne video herunder, der meget grundigt beskriver, hvad det hele drejer sig om.

ENGO® Blister Prevention Plaster kan klare nogle gevaldige tæsk ude i terrænet, og plastrene bruges da også af elite sportsfolk og motionister over hele verden. Blandt andet bruges de af ultraløberen Marshall Ulrich, der bl.a. har brugt dem under det 217 km lange ultraløb Badwater Ultramarathon i ekstrem varme.

Desuden er ENGO® Blister Prevention Plaster fremhævet og brugt af John Vonhof, der står bag bogen & hjemmesiden www.fixingyourfeet.com. 

Som noget helt særligt yder det amerikanske firma Tamarack Habilitation Technologies, der er producent af ENGO®, en garanti for at ENGO® Blister Prevention Plaster forebygger vabler, så hvis du ikke oplever at det hindrer vabler i at opstå, så får man pengene tilbage!

Jeg har en sending på vej hjem af ENGO®, så alle deltagerne på workshoppen “FIX DINE FØDDER & UNDGÅ VABLER” kan få dem demonstreret og selv prøve dem – desuden kommer disse innovative ENGO® Blister Prevention Plastre også snart i shoppen. Så hvis du døjer med vabler, så er det her helt klart et redskab, der kan hjælpe dig med at undgå vablerne.

Prøv dem!

Referencer:
www.blisterprevention.com.au og www.goengo.com

Du vil måske også synes om

Skriv en kommentar