010 – Hvis X, så Y i ultraløb

Jeg har i forbindelse med min militære karriere stiftet bekendtskab med en virkelig god og effektiv planlægningsmetode, som jeg også gør meget brug af i forhold til ultraløb og ekstremløb, da det fungerer virkelig godt.

Planlægningsmetoden kaldes IF-THEN planlægning (Ref.: 1, 2) og fremhæves bl.a. af forskeren Dr. Heidi Grant Halvorson, der arbejder ved Columbia’s Motivation Science Center i USA. Hun understreger, at hvis man skulle pakke alle bøger om motivation og målsætning sammen og kun arbejde ud fra en lille kort pamflet, så ville IF-THEN planlægning være det enkeltstående redskab, der ville være mest effektivt til at nå sine mål!

Dr. Heidi Grant Halvorson har i øvrigt også skrevet en ret spændende bog “SUCCEED: How We Can Reach Our Goals”, som jeg i øvrigt varmt kan anbefale til alle interesserede i at arbejde med målsætning.

Der hvor jeg ser IF-THEN planlægning være brugbart ift. ultraløb og ekstremløb er i kombination med visualisering af sit mål samt selve planlægningen af de uforudsete faktorer, der har indvirkning på vores løb. Derudover kan metoden bruges til effektivt at ændre forskellige uhensigtsmæssige handlemønstre – det være sig i dagligdagen såvel som før, under og efter løb.

Jeg håber, at du er spændt! Glæd dig til at høre om denne effektive planlægningsmetode.

I dagens episode af podcasten forklarer jeg IF-THEN planlægning og hvordan det kan bruges ifm. ultraløb i din mentaltræning:

1. Hvad er IF-THEN planlægning?

2. Hvordan kan IF-THEN planlægning bruges i mentaltræningen & under ultraløb?

Referencer:
(1). Bayer, U.C. et al. (2009): RESPONDING TO SUBLIMINAL CUES: DO IF-THEN PLANS FACILITATE ACTION PREPARATION AND INITIATION WITHOUT CONSCIOUS INTENT? Social Cognition, Vol. 27 (2).
(2). Houssais, S. et al. (2013): Using mental contrasting with implementation intentions to self-regulate insecurity-based behaviors in relationships. Motivation & Emotion, Vol. 37 (2).

Lyt med herunder eller download podcast

Afspil

Har du spørgsmål, kommentarer eller egne erfaringer omkring målsætning og det at håndtere det uforudsete ifm. ultraløb, så smid gerne en kommentar til indlægget her.

Vil du lære om flere interessante teknikker, som direkte kan forbedre dine resultater i relation til ultraløb & ekstremløb, så kig forbi det online mentaltræningsprogram ULTRARUN MINDCAMP, som vil være noget for dig.

Du vil måske også synes om

Skriv en kommentar