007 – Did Not Finish

Jeg har i de sidste knap 20 år som løber personligt kun haft én Did Not Finish (DNF) i et løb, og som jeg talte om i sidste uges podcast, så skete det ifm. ørkenløbet Marathon Des Sables i år.

Det er noget vi nok alle oplever på et tidspunkt, og det kan være en svær mental situation at komme i, at være nødt til at udgå af et løb, som man fokuseret har trænet henimod og haft som éns store mål i længere tid.

Der er kommet mere forskning om hvilke faktorer, der spiller ind ift. at ultraløbere udgår af løb, og jeg er på baggrund af mine egne oplevelser med en DNF i et ekstremløb og pga. de løbere, som jeg oplevede som løbsdirektør ved WINFORCE 100 km i år, blevet inspireret til at tage emnet op.

I dagens episode af podcasten taler jeg derfor om temaet DNF, og hvad der ofte er grunden til at ultraløbere udgår af løb, egne erfaringer, og hvad man kan gøre for at undgå en DNF:

1. Egne erfaringer med at udgår af et ekstremløb.

2. Faktorer, der kan relateres til at ultraløbere udgår af længere løb.

3. Hvor mange & hvem udgår typisk af ultraløb (alder, erfaring er drop out rate).

Referencer: Hoffman, M.D. & Fogard, K. (2011) Factors Related to Successful Completion of a 161-km Ultramarathon (1). Robson, S. (2012) Centurion Running End of Year Report 2012 (2) og Sam Robsons uddybning af resultaterne på sin blog (3).

Lyt med herunder eller download podcast

Afspil

Har du kommentarer eller egne erfaringer med at udgå af løb såsom ultraløb eller ekstremløb, så del gerne din kommentar herunder til indlægget.

Du vil måske også synes om

Skriv en kommentar