004 – Waterlogged & egne erfaringer

Jeg synes, at der godt kan være en tendens til for ukritisk holdning til meget forskning omkring løb.

Tim Noakes, den respekterede forfatter til bl.a. The Lore of Running”, har med sin bog “Waterlogged – The Serious Problem of Overhydration in Endurance Sports” skabt stor debat i forhold til retningslinjer for hvor meget væske man skal drikke under løb, og om man skal bruge tilskud af elektrolytter m.m.

Tim Noakes opfattes af mange som kontroversiel, men jeg synes personligt at han får fremhævet nogle interessante pointer i sin bog. Jeg har i forbindelse med ULTRARUN BOOTCAMP arbejdet med nogle grundige audiokurser, hvor blandt andet emnet væske & elektrolytter gennemgås meget i dybden i forhold til ørkenløb samt påvirkninger under ekstrem varme, og arbejdet med denne ørken bootcamp gav mig idéen til denne uges episode af ULTRARUN Podcast.

Jeg synes dog, at der mangler en tilpas sund kritisk sans i forhold til enkelte af Noakes’ konklusioner, så derfor vil jeg bruge tid på gennemgå nogle vigtige områder.

I dagens episode, taler jeg derfor om dele af “Waterlogged” & mine egne erfaringer med væske & elektrolytter ifm. ultraløb*:

1. Kan man drikke for meget væske?

2. Har ultraløbere & triatleter verden over taget fejl i forhold til at spise elektrolytter under konkurrencer?

3. Egne erfaringer med væske & elektrolytter.

Lyt med herunder eller download podcast

Afspil
* Bemærk, at jeg er distributør af SaltStick elektrolytkapsler, hvorfor jeg kan opfattes som biased i min tilgang/holdning. Jeg forsøger dog at give en sober vurdering af dele af Waterlogged kombineret med egne erfaringer, som jeg håber at du kan få nye input af.

Byd endelig ind med dine kommentarer, eventuelle erfaringer med overhydrering m.m.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

 • Elisabeth Skibsted 19. august 2013  

  Jeg synes, det var utroligt spændende at høre “Watterlogged” og selvom jeg “kun” løber alm. marathonløb kan jeg da bruge oplysningerne om, hvor meget kroppen “har brug for”, for.
  Jeg tror bestemt, at jeg nærmere har været i tvivl om, jeg nu indtager nok under mine løb, men aldrig om, jeg måske indtager for meget! så jeg siger 1000 tak for dit “podcast”.

 • Christian Madsen 19. august 2013  

  Hej Elisabeth,
  Tak for din positive kommentar, og jeg er meget glad for at du synes om podcasten.
  Vh. Christian

Skriv en kommentar