LT100 – Race Across The Sky

Jeg har gennem længere tid (her taler vi år) haft kig på et af de store 100 miles løb i USA, og mens alle drages mod klassikeren Western States, der også ser interessant & hårdt ud, så har jeg planer om et andet 100 miles løb – LT100 eller Leadville Trail 100 eller som det måske er mere kendt for “The Race Across the Sky”. Western States er et svært løb at komme til som europæer, da pladserne fordeles ved deres lotteri, mens LT100 er et af de få 100 miles løb i USA, der endnu ikke har et lotteri, så det er lettere at få adgang til. Det er dog bestemt ikke let at løbe!

Jeg har nogle amerikanske venner, der har erfaring med løbet, og det skulle på én gang være en stor naturoplevelse med smukt bjergterræn & skove med barske stigninger 9200-12600 feet (Hope Pass) og et hyggeligt løb med en fantastisk ånd & stemning.

Som i de fleste andre 100 miles i USA er der tvungen vejning undervejs, så hvis man taber mere end 7% af kropsvægten, så er det meget sandsynligt at man tages ud af løbet. Et sådan vægttab vil kræve en række alvorlige fejl undervejs i løbet. Taber man mellem 3-5% af kropsvægten bliver man bedt om at spise & drikke, og når man har taget på igen kan man fortsætte. Man kan forvente ca. efter de første 20-30 miles at tabe omkring 2% af kropsvægten, og det er på det niveau man skal blive.

Højden vil alt andet lige gøre at man løber langsommere, og et tempo i højden, der er ca. 15% langsommere end normalt er ikke helt skævt siger flere af dem, der har prøvet løbet mange gange.

Til jer, der endnu ikke har set videoen herunder fra LT 100 i 2012, så er den bestemt værd at se, og læg mærke til passagerne opad til Hope Pass, hvordan tempoet er påvirket af højden.

Come 2014…. :-)

Du vil måske også synes om

Skriv en kommentar